ΚΗΠΟΙ // ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΓΗ & ΦΥΣΗ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

tips! Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Δέκα βασικοί κανόνες για να κάνετε την κηπουρική παιχνίδι!



1.Το καπέλο και αρκετό νερό είναι τα πρωταρχικά μας μελήματα!

2. Αντηλιακό φυσικά, με μεγάλο δείκτη προστασίας.

3. Χρησιμοποιήστε το βάρος του σώματος σας για να μετακινήσετε κάτι ή να κάνετε μια δουλειά που χρειάζεται έξτρα δύναμη, για να μην καταπονέσετε τα χέρια σας.

4. Προσοχή στο κουβάλημα! Πλησιάζουμε τη γλάστρα έτσι ώστε να είναι σχεδόν ανάμεσα στα πόδια μας και λυγίζουμε τα πόδια μας. Την σηκώνουμε χωρίς να σκύψουμε, έχοντας την πλάτη μας σε ευθεία γραμμή. Προστατεύουμε έτσι την μέση μας.

(Πηγή εικόνας: www.backandneck.about.com)

5. Σκαμνάκι αν είμαστε πολλές ώρες σκυμένες, για να προστέψουμε τα γόνατα και την μέση μας. Πολλές φορές επίσης, βολεύουν για να καθόμαστε ή να ακουμπάμε τα χαλάκια που βάζουμε στις εξώπορτες ή στις μπαλκονόπορτες.


6. Όταν φτυαρίζεις βάλε το φτυάρι κάθετα στο χώμα για να βγάλεις περισσότερο. Μειώνεις έτσι την κούραση και τον πόνο στην σπονδυλική στήλη.

7. Ελάφρυνε το βάρος. Μοίρασε το χώμα σε περισσότερες σακούλες και ας κάνεις παραπάνω μετακινήσεις. Επιπλέον, άδειασε το χώμα της γλάστρας που δεν έχει φυτό σε μια σακούλα και αποθήκευσε το κάπου σκιερά και στεγνά. Η γλάστρα άδεια είναι πολύ πιο ελαφρυά.

(Πηγή εικόνας: www.mama365.gr)


8. Οτι χρειάζεται να το σύρεις βάλτο πάνω στο χαλάκι της εξώπορτας για να γλυστράει πιο εύκολα ή αγόρασε/κατασκεύασε ένα κόντρα πλακέ με ροδάκια.

9. Σταμάτα τις εργασίες λίγο πριν αισθανθείς κούραση. Σώζεις ενέργεια για τις επόμενες σου δουλειές.

10. Κάνε διαλείμματα για ξεκούραση ή άλλαζε αντικείμενο εργασίας.

Καλή επιτυχία λοιπόν!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας λοιπόν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© garden for zoey , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena