ΚΗΠΟΙ // ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΓΗ & ΦΥΣΗ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΡΠΟ;

Τις τελευταίες μέρες άκουσα από δύο διαφορετικές φίλες την ίδαι ερώτηση: " Γιατί δεν ανθίζει η λεμονιά μου;"
Λεμονιά και το άνθος της (πηγή: wiki παιδεία)


Μερικοί από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι:

1. Οι δυνατοί άνεμοι είναι επιβλαβείς στην άνθιση γιατί εμποδίζουν τους επικονιαστές (συνήθως έντομα) να γονιμοποιήσουν το άνθος. Επομένως, οι βεράντες και τα μπαλκόνια είναι αρκετά εκτεθιμένη στον αέρα.

2. Οι ζεστοί ξηροί άνεμοι παρεμποδίζουν την επικονίαση γιατί στεγνώνει το στίγμα του άνθους ή να ταλαιπωρηθεί λόγω της ζέστης το φυτό.

3. Οι συχνότερες ζημιές στα εσπεριδοειδή συμβαίνουν από τους χειμερινούς παγετούς. Γενικώς, το μικροκλίμα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, πχ στο Πανόραμα επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ότι στην υπόλοιπη πόλη της Θεσσαλονίκης. Και φυσικά για την περίπτωση των βεραντών, όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε και όσο απομακρυνόμαστε από τα τσιμέντα, τόσο πέφτουν οι θερμοκρασίες.  Για αυτό και πρέπει το χειμώνα να προστεύονται τα δεντράκια από το κρύο.


Επομένως φροντίζουμε για να έχουμε! 


Κλείνω το άρθρο με μια υπέροχη φωτογραφία από τις νερατζιές στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Εύχομαι όλοι σας να την επισκεφτείτε τον Απρίλιο, όπου ανθίζουν οι περισσότερες και γεμίζει η πόλη με μεθυστικές μυρωδιές! Τόσο έντονες ήταν που εύχομαι να είχαμε μεγαλύτερο δίκτυο δενδροφυτευμένων δρόμων με αυτές στην Θεσσαλονίκη! Τόσο πολύ με μάγεψαν!

Αλέα από Νερατζίες στην Κόρδοβα. Οι άνθρωποι του δήμου μαζεύουν τους καρπούς (πήγη: jean-cathy.com)


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας λοιπόν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© garden for zoey , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena