ΚΗΠΟΙ // ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΓΗ & ΦΥΣΗ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ!

"Τα φυτά του εργένη ή της εργένισσας"...Έτσι αποκαλώ τα φυτά που δεν θέλουν πολύ περιποίηση και όταν θέλω να κάνω κάποιο φυτό δώρο πάντα έχω στο μυαλό μου αυτόν τον παράγοντα.



Φυτά που δεν θέλουν περιποίηση:

Τι σημαίνει αυτό πραγματικά; Πρόκειται για φυτά που δέν θέλουν ιδιαίτερο πότισμα και δεν έχουν απαιτήσεις σε κλάδεμα ή άλλες ιδιαίτερες συνθήκες. Γενικώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι κάκτοι και τα παχύφυτα.  Μερικά από αυτά για τις περιπτώσεις των μικρών κήπων, όπως μπαλκόνια και βεράντες, είναι:

Παχύφυτα:

Καλανγχόη : θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες περίπου, θέλει φως. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου κυρίως, αλλά αντέχει και έξω. Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα.

Καλαγχόη, αγαπημένο φυτό και αρκετά οικονομικό! πηγή:  www.geoponiko-parko.gr

Τηλέγραφος : θέλει νοτισμένο χώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Ως προς τον φωτισμό χρειάζεται μέτριο, αλλά αντέχει και πολύ φως. Είναι φυτό εξωτερικού χώρου.

Τηλέγραφος. Αγαπήστε το, μπορεί να σας ζωντανέψει το μπαλκόνι!πηγή: www.designundersky.com

Σανσεβιέρια : θελει ξηρό χώμα και αντέχει οποιονδήποτε φωτισμό, Είναι φυτό εσωτερικού χώρου.

Σανσεβιέρια ή αλλιώς Γλώσσα της πεθεράς! πηγή: www.fytokomia.gr


Αλόη: Θέλει και αυτή λίγο πότισμα και κανονικό έως μέτριο φωτισμό. Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση (βγάζει πολλά μικρά "παιδάκια"). Γεμίζεις έτσι εύκολα άδειες γλάστρες και κάνεις και μικρά δωράκια σε φίλους!
Αλόη με τις τόσες θεραπευτικές ιδιότητες. Γιατί λοιπόν αν μην υπάρχει στην βεράντα σου; πηγή: Βίκιπαιδεία


Tip για πολλά φυτά: Τα περισσότερα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα, όπως φύλλα ή κομμάτια βλαστών. Οπότε μπορείτε να αναπαράγετε πολλά απο αυτά και να γεμίζετε το μπαλκόνι σας με πολλά φυτά και με οικονομικό τρόπο!


Κάκτοι:

Σλουμπεργκέρα: μέτριο φώς και νοτισμένο χώμα (1 φορα την εβδομάδα).

Σλουμπεργέρα, χρώμα και ιδιομορφία!πηγή: www.indoor-plant-care.com

Κάκτοι γενικά: θέλουν ελάχιστο πότισμα και πολύ ήλιο.Μερικοί δημοφιλείς κάκτοι είναι οι Εχινόκακτοι, οι Μαμιλάρια.και άλλοι πολλοί.

Εχινόκακτος ή αχινό-κακτος...! πηγή: www.geoponiko-parko.gr
Μαμιλάρια. Σαν ψεύτικα είναι τα άνθη της! πηγή: www.flikr.com


Tip για παχύφυτα και κάκτους: Το χειμώνα γενικώς τα ποτίζουμε πολύ λίγο. Σχεδόν τα ξεχνάμε!

Εκτός λοιπόν από εύκολα φυτά τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι και εντυπωσιακά. Εμπρός λοιπόν, μην φοβάστε και γεμίστε το μπαλκόνι σας με φυτά που έχουν πολύ λίγες απαιτήσεις!


δες...
Στο άρθρο ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ! θα βρείτε προτάσεις για οδηγούς καλλωπσιτικών φυτών. Εκεί μπορείτε να βρείτε και άλλα φυτά που θα ταιριάζουν στην βεράντα, στον χαρακτήρα σας και όχι μόνο!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας λοιπόν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© garden for zoey , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena