ΚΗΠΟΙ // ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΓΗ & ΦΥΣΗ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ!

Πολλές φορές κοίταξα έξω από το παράθυρο του διαμερίσματός μου στο μπαλκόνι με τα λουλούδια μου και σκέφτηκα "Τι καλά θα ήταν να είχα έναν μεγάλο κήπο...". Είμαι σίγουρη πως το σκεφτήκατε και εσείς.

πηγή: shiptoncourt.co.uk

Μην απελπίζεστε όμως. Υπάρχουν αρκετά τρίκ με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο ή να αλλάξετε την αίσθηση του μεγέθους του μπαλκονιού σας.


Δημιουργήστε ψευδαισθήσεις, αυτή είναι η λύση και με τι τρόπους ή υλικά γίνεται αυτό;

1. Με έναν καθρέφτη, ο οποίος αντανακλώντας το εξωτερικό περιβάλλον δημιουργεί την αίσθηση του παραθύρου. Ιδαίτερα χρήσιμοι είναι οι παλιοί καθρέφτες, δεν χρειάζεται να τους πετάξουμε και η παλαίωση τους δίνει πιο "μαγικά" αποτελέσματα. Την ίδια αίσθηση δίνει και ένας πίνακας, μπορείς μάλιστα να διαλέξεις έναν που να απεικονίζει την θάλασσα ή το βουνό.


πηγή: www.onlarissa.gr

2. Εκμεταλλευτείτε το οπτικό αποτέλεσμα που δίνουν οι γραμμές. Δηλαδή, θέλετε να δώσετε σε έναν χώρο βάθος χρησιμοποιήστε τις γραμμές έτσι ώστε να τονίζονται αυτές που είναι παράλληλες με την μαρκότερη διάσταση του μπαλκονιού για να φαίνεται μακρύτερο. Για παράδειγμα μπορείτε να χρωματίσετε τους αρμούς στα πλακάκια σας, να έχετε πιο έντονους τους ξύλινους αρμούς του δαπέδου ή να βάλετε μακρόστενα επιτοίχια στοιχεία, όπως καφασωτά και αλλα διακοσμητικά. Άλλα αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτό το σκοπό είναι τα μαξιλάρια, οι τέντες, ακόμη και τα σχέδια πάνω στις γλάστρες μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια μοτίβα.

πηγή: www.architecture-page.com


πηγή: www.all4dom.gr


3. Κατευθείνετε το βλέμμα και την κίνηση στον χώρο. Για παράδειγμα εαν έχετε φαρδύ κάπως μπαλκόνι μπορείτε να βάλετε εμπόδια, όπως μεγάλες γλάστρες και παραπετάσματα από μπαμπού κουρτίνες, ξύλινα παραβάν ή παλέτες. Φυτικές "κουρτίνες" με αναρριχόμενα και κρεμοκλαδή μπορείς να φτιάξεις με πολύ εύκολο τρόπο και να δώσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα. Επίσης, ξύλινα παραβάν μπορείς να κατσκευάσεις μόνος σου ανακυκλώνοντας παλιά πατζούρια.Βάζοντας στοιχεία διαγώνια και όχι παράλληλα ή στοιχειοθετημένα μπορείς να δημιουργήσεις ποικιλία, βάζοντας τα πιο όμορφα σου φυτά ή γλάστρες στα πιο καίρια σημεία ή εκεί που θέλεις να δώσεις ένταση.Έτσι η διαδρομή που θα πρέπει να διανύσει κανείς στο μπαλκόνι θα είναι μεγαλύτερη και κάθε φορά θα αποκαλύπτεται κάτι διαφορετικό. Προσοχή όμως να μην σκοντάφτετε, κάντε τις αλλαγές σκεπτόμενοι αυτό που λένε οι άγγλοι "Less is bless".

πηγή: www.michaelfreemanphoto.com


Προς το παρόν σας έδωσα αρκετές ιδέες, σε επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε μεμονομένα τα σχήματα των μπαλκονιών (στενά, φαρδουλά) και τι μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε τον χώρο καλύτερα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας λοιπόν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© garden for zoey , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena